Anonymous sparge pe ascuns PC-urile autoritatilor americane

de Liviu Petrescu | 18 noiembrie 2013

Un comunicat intern FBI confirma un atac de anvergura al gruparii de activisti online Anonymous impotriva autoritatilor americane. Hackerii au spart numeroase PC-uri ale agentiilor guvernamentale in ultimul an, fara sa se laude cu faptele lor.

Seria de atacuri a inceput in luna decembrie 2012, iar membrii gruparii Anonymous au exploatat o vulnerabilitate in Adobe ColdFusion pentru a instala aplicatii back door, care permit accesarea repetata a PC-urilor de la distanta si accesul la informatiile stocate local.

Anonymous

FBI-ul a confirmat faptul ca printre tintele gruparii Anonymous se numara armata din SUA, departamentul de Energie si departamentul de Sanatate, iar accesul la datele de pe computerele guvernamentale a continuat pana in octombrie 2013.

Autoritatile americane au lansat deja un ghid pentru personalul administrativ, care include instructiuni pentru rezolvarea problemei de securitate. Deocamdata nu este clar cate PC-uri si date au fost accesate de Anonymous si nici motivul pentru care activistii online au actionat silentios.

Sursa: The Verge

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: activisti online anoymous hacking pc anonymous atac anonymous sua
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google