Anonymous loveste PayPal si multe alte tinte (articol actualizat)

de Radu Eftimie | 6 noiembrie 2012

UPDATE: Atacul Anonymous asupra PayPal, despre care scriam ca nu a fost singurul care marca ziua de 5 noiembrie, a fost partial infirmat astazi, 6 noiembrie, chiar de unul dintre reprezentantii companiei afectate. Anuj Nayar, PayPal Senior Director of Communications, ne-a informat ca nu compania pe care o reprezinta a fost tinta atacului, iar consecintele au venit indirect: "Se pare ca atacul nu a fost asupra PayPal pana la urma, ci a fost directionat catre o companie numita ZPanel.

Grupul de hacktivisti Anonymous si-a pus in aplicare, in aceasta noapte, atacul promis saptamana trecuta si care marcheaza ziua de 5 noiembrie (ziua Guy Fawkes). In plus, Anonymous vrea sa stranga la Londra, astazi, cat mai multi hacktivisti pentru un protest de amploare in fata Parlamentului Britanic.

Aproape de 28.000 de conturi de PayPal au fost compromise in noaptea de 4 spre 5 noiembrie in cadrul atacului, dupa cum sustin mai multe informatii postate pe multiplele conturi de Twitter ale hacktivistilor.

Atacul asupra PayPal nu a fost si nici nu ar putea fi (ziua abia incepe) singurul care marcheaza 5 moiembrie.

Reteaua media NBC, VmWare, ImageShack si Symantec se mai numara printre tintele care au fost supuse deja unor atacuri in spatele carora nu s-a confirmat insa oficial ca ar sta Anonymous.

Pentu cei care doresc sa urmareasca desfasurarea evenimentelor de astazi, exista pe Twitter contul Anonymous Press.

Oricum, HIT.ro va reveni cu detalii in cazul in care apar informatii noi.

Surse: Cnet, TheNextWeb

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Anonymous 5 noiembrie atac Ddos anonymous paypal anonymous november 5 anonymous londra protest
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google