Afla daca esti infectat cu virusul Conficker

de Bianca Dinu | 7 aprilie 2009

Despre virusul Conficker (denumit si Downup, Downadup sau Kido) s-a vorbit indelung, mai ales de la inceputul acestui an.

Se stie deja ca troianul blocheaza site-urile care ofera update-uri antivirus si ca, odata intrat in calculator, dezactiveaza mai multe servicii precum Windows Automatic Update, Windows Security Center, Windows Defender , Error Reporting Service etc.

Tocmai din aceste motive, la care se adauga si faptul ca virusul poate infecta sistemul utilizatorului fara ca acesta sa-si dea seama, a fost creat un test care poate identifica o posibila infectare cu Conficker. Realizatorii testului sunt cei de la Conficker Working Group, o coalitie intre mai multe companii din cadrul industriei de securitate IT ce a fost formata pentru a lupta impotriva troianului.

Graficul pentru detectarea Conficker (pe care il gasiti aici) extrage imaginile de pe trei dintre site-urile blocate de virus si le afiseaza intr-un chenar.

Sub acest chenar, a fost postat un ghid de intrerpretare a modului in care se afiseaza imaginile. Rezultatele testului ar putea indica o stare buna de functionare a sistemului (in cazul in care toate imaginile din grafic se afiseaza corespunzator) ori o posibila infectare cu Conficker sau alti troieni si malware (in cazul in care una sau mai multe imagini nu se afiseaza).

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google