Adolescent inchis pentru amenintari cu moartea pe Facebook

de Mina Hutterer | 25 august 2009

Keeley Houghton, in varsta de 18 ani, este primul adolescent britanic inchis pentru ca a amenintat pe cineva cu moartea pe un sit de socializare, in cazul acesta Facebook. Siturile de acest tip sunt obiectul criticii din ce in ce mai agresive si sunt suspectate ca pot conduce la sinucideri (un caz faimos este cel al lui Megan Meier, care si-a luat viata in 2006, la varsta de 13 ani, in urma incetarii bruste a unei prietenii virtuale pe MySpace).

Houghton a ajuns sa o ameninte cu moartea pe Emily Moore dupa ce patru ani a hartuit-o la scoala unde erau colegi. Iata ce a scris Houghton pe pagina de Facebook a fetei:

"Keeley is going to murder the bitch. She is an actress. What a ------- liberty. Emily ----head Moore."

Se pare ca cei doi au mai avut o altercatie cu putin timp inainte, intr-un bar, unde Houghton a asaltat-o pe Moore si, cand fata a amenintat ca suna la politie, Houghton i-a promis ca-i va da un motiv serios sa sune.

Adolescentul si-a recunoscut fapta si a primit o pedeapsa de trei luni intr-o institutie corectionala pentru tineri. Lui Emily Moore i s-a interzis sa intre in contact cu Houghton timp de cinci ani.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google