Adio isoHunt! Cat va plati fondatorul site-ului studiourilor de la Hollywood

de Liviu Petrescu | 21 octombrie 2013

Motorul de cautare de torente isoHunt a fost inchis in urma unei victorii la tribunal a MPAA, organizatia marilor studiouri de la Hollywood. Fondatorul site-ului va plati daune de 110 milioane de dolari studiourilor americane pentru filmele piratate prin isoHunt, potrivit documentelor curtii, dar valoarea lor reala va fi mai mica de 5 milioane dolari.

Procesul impotriva isoHunt a inceput in urma cu mai mult de 7 ani, iar canadianul Gary Fung, care a creat site-ul ca un hobby in timpul studentiei, a decis sa capituleze, acceptand inchiderea site-ului si plata unor daune aproape simbolice.

IsoHunt

Chiar daca in documentele curtii daunele promise sunt de 110 milioane de dolari, fondatorul isoHunt va plati probabil doar intre 2-4 milioane de dolari studioruilor americane, prin compania sa.

Disparitia isoHunt lasa momentan un gol in cautarile de torente, dar argumentele lui Gary Fung la tribunal s-au bazat pe faptul ca torentele gasite aici pot fi gasite la fel de usor pe Google si ca site-ul nu a oferit niciodata hosting direct pentru torentele cu continut piratat.

Sursa: BBC News

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: isohunt cautare torente amenda piraterie isohunt inchidere site torente
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google