Aceeasi poveste, un alt episod: Microsoft cade la pace cu UE in privinta browserului

de Liviu Petrescu | 10 septembrie 2012

Microsoft copleseste autoritatile europene cu promisiuni, dar se va tine de cuvant? Compania a declarat din nou ca va urma orice recomandare a Comisiei Europene pentru a nu incalca legile antitrust din UE prin includerea Internet Explorer in Windows.

In 2009, Microsoft a promis ca va oferi utilizatorilor Windows o optiune ce le permite sa-si aleaga singuri browserul ce va rula in Windows. In luna februarie 2011, Microsoft si-a incalcat promisiunea odata cu Windows 8 Service Pack 1, scrie CNET.

Aceeasi poveste, un alt episod: Microsoft cade la pace cu UE in privinta browserului

Acum 3 ani, Microsoft a promis ca va continua sa ofere ecranul ce permite utilizatorilor sa-si aleaga browserul, dar functia a disparut in luna februarie 2011, iar peste 28 milioane de cumparatori europeni au primit de atunci Windows cu Internet Explorer preinstalat la achizitionarea unui PC.

Autoritatile europene considera ca avantajul Microsoft in distributia browserului sau Internet Explorer incalca legislatia antitrust. In cazul in care Microsoft este gasita vinovata, compania ar putea plati daune de pana la 5,7 miliarde euro pentru.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: microsoft internet explorer microsoft proces antitrust microsoft legislatie ue
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google