AVG Internet Security 2011 – tu cum stai cu securitatea online?

de Silviu Anton | 19 noiembrie 2010

Un software de securitate pentru Internet ar trebui sa reprezinte o buna protectie pentru tot ceea ce facem online, pe langa faptul ca ne ajuta sa stam mai linistiti in privinta bunei functionari a computerului nostru. Adica, ar trebui sa elimine, in primul rand, grijile pe care ni le facem in legatura cu furtul identitatii, cu virusii sau cu vizitarea unor site-uri care pot fi daunatoare PC-ului. 

Proaspat lansat, AVG Internet Security 2011 ofera un pachet complet de solutii, sustinut de o interfata usor de utilizat, fiind integrat cu unele dintre cele mai populare browsere Web, dar si cu Outlook. 

Avand in vedere ca cele mai multe amenintari de securitate au ca sursa de provenienta Internetul si mediul online, protectia oferita de AVG Internet Securuty 2011 a fost imbunatatita pentru Web dar si pentru retelele sociale. 

Pachetul software de la AVG se va dovedi extrem de util acelora care vor vrea sa opreasca si sa elimine mai multe amenintari “dintr-un singur foc”. 

Dispune de antivirus, anti-spyware, detectia si eliminarea  rootkit-urilor, firewall, link scanner, protectie online, scanner de email-uri, protectie impotriva furtului identitatii online, detectia si eliminarea spam-urilor si multe altele. 

Si, pentru ca shopping-ul online devine o activitate din ce in ce mai practicata, chiar si la noi in tara, AVG ofera optiunea Identity Protection, care recunoaste si blocheaza toate incercarile de accesare a sistemului si a informatiilor personale. In aceeasi categorie intra si platile online si administrarea conturilor bancare prin intermediul Internetului, activitati care vor putea fi realizate in siguranta.

Pentru cei care sunt tot timpul conectati la email, AVG Anti-Spam se va dovedi foarte util pentru faptul ca marcheaza toate email-urile nedorite ca si mesaje spam, verifica in permanenta inbox-ul si il mentine curat si protejat. 

In plus, functia AVG Social Networking Protection are un rol bine stabilit in ceea ce priveste utilizarea retelelor sociale, verificand in mod automat toate schimburile de link-uri realizate prin intermediul acestora. Aceasta functie este noua in suita de solutii AVG 2011 si unica printre produsele AVG de pana acum. 

De asemenea, este important de stiut ca AVG Social Networking Protection se activeaza imediat dupa instalarea programului, astfel ca utilizatorul nu trebuie sa-si faca griji in legatura cu setarile sau accesarea conturilor cu care sunt inregistrati pe retelele sociale.

Interfata pentru accesarea tuturor acestor module este foarte intuitiva si nu va da batai de cap nimanui, afisand intr-un singur ecran cate o iconita specifica fiecarei clase. Fiecare dintre modulele active este marcat printr-o bifa de culoare verde, astfel ca utilizatorul va sti in orice moment daca functiile oferite de acest software sunt activate si functioneaza. 

Din fericire, totusi, un utilizator al AVG Internet Security 2011 nu va vedea prea des aceasta interfata, intrucat programul isi face treaba singur, in liniste, fara prea multe mesaje si avertizari. 

AVG Internet Security 2011 a lucrat si la partea de instalare, care, odata cu aceasta noua versiune, se realizeaza mai repede si fara inconveniente, chiar daca dupa parerea unora procesul nu este atat de rapid precum cel oferit de alte solutii competitoare. 

Desi pentru instalare sunt suficiente doar cateva click-uri, programului ii sunt necesare aproximativ 5 minute de la descarcarea completa pana la momentul in care poate fi folosit, insa utilizatorul recastiga acest timp odata ce incepe sa lucreze cu AVG. 

Un aspect foarte practic, din punctul nostru de vedere, ar fi gadgetul specific software-ului AVG Internet Security 2011, care apare automat pe desktop-ul utilizatorului imediat dupa incheierea instalarii. Practic, este un shortcut catre aplicatie si se va dovedi, cu siguranta, util avand in vedere ca este la indemana si ofera posibilitatea de scan si de update intr-un singur ecran, direct de pe desktop.  

AVG scaneaza si protejeaza calculatorul in timp real, astfel incat nimic nu se poate intampla fara ca utilizatorul sa afle imediat, printr-un mesaj de tip pop-up. In timpul scan-ului, toate fisierele sunt verificate, chiar si cele care par mai putin importante, precum documentele sau imaginile . De asemenea, email-urile, programele de chat si mesagerie instant, toate download-urile, rezultatele de cautare si orice link accesat, sunt si ele scanate in permanenta fara ca functionarea sistemului sa fie ingreunata.

Un alt aspect pe care l-am considerat important este si faptul ca programul sustine utilizatorul in rularea diverselor aplicatii, in special a jocurilor video, astfel ca dispune de o optiune pentru jocuri, prin care protejeaza calculatorul fara a intrerupe sau ingreuna aplicatiile multimedia care ruleaza in acelasi timp. 

Specificatiile tehnice minime necesare pentru rularea AVG:
- Procesor Intel  Pentium 1.5 GHz
- 512 MB memorie RAM
- 750 MB memorie hard disk
- Sistem de operare Windows XP/Vista /7 (atat pentru 32 biti, cat si pentru 64 biti)
- Tehnologia LinkScanner oferita de AVG Internet Security 2011 este compatibila cu browserele Microsoft Internet Explorer si cu Mozilla Firefox.
- Soft-ul este disponibil in 22 de limbi, dar nu si in limba romana. 

Tutorial pentru upgrade la AVG Internet Security 2011:

AVG Internet Security 2011 este distribuit prin ASBIS Romania. Programul poate fi testat in mod gratuit timp de 30 de zile, iar varianta box, constand in o licenta valabila un an, costa 148 de lei.  

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google