6 iunie, data la care lumea trece la IPv6

de Liviu Petrescu | 18 ianuarie 2012

Infrastructura Internetului este pe cale de a suporta un upgrade major. In data de 6 iunie 2012, Internet Protocol version 4 va incepe sa fie abandonat in favoarea lui IPv6.

O mare parte dintre companiile telecom, dintre producatorii de echipamente de networking si dintre companiile de web au ales data de 6 iunie 2012 pentru implementarea IPv6, potrivit Slashdot.

Versiunea actuala a Internet Protocol permite conectatarea la retea a aproximativ 4,3 miliarde de statii, numar ce se apropie rapid de limita superioara.

6 iunie, data la care lumea trece la IPv6

IPv6 va "extinde" internetul, dar data de 6 iunie este doar primul pas. Operatorii telecom au promis ca minim 1% dintre utilizatorii rezidentiali vor incepe sa acceseze site-urile compatibile la aceasta data, numarul lor urmand sa creasca tot mai repede. Google, Facebook si Bing se numara printre companiile care sustin upgrade-ul rapid al infrastructurii internetului.

Trecerea la IPv6 a fost testata pentru o zi de multe companii in data de 8 iunie 2011, dar cele mai multe au revenit la IPv4. De aceasta data, trecerea va fi ireversibila.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google