10 ani de Firefox - locul 3 nu este chiar atat de rau

de Liviu Petrescu | 24 septembrie 2012

Browserul Mozilla Firefox a implinit 10 ani de existenta. Aflat pe locul 3 in preferintele utilizatorilor la nivel global, dupa Google Chrome si Internet Explorer, Firefox este singurul browser important open source si beneficiaza de suportul unei comunitati importante de dezvoltatori.

Folosit in prezent de mai mult de 450 milioane de utilizatori de pe intregul mapamond, Firefox este disponibil in 75 limbi si aproximativ 40% din codul sau a fost scris de voluntari, scrie Mashable.

10 ani de Firefox - locul 3 nu este chiar atat de rau

De la lansarea din 23 septembrie 2002, Mozilla Firefox s-a dezvoltat rapid cu ajutorul contributiilor dezvoltatorilor, iar in iulie 2012 a ajuns la peste 17.000 add-on-uri create de utilizatori, ce au fost descarcate in total de peste 3 miliarde ori. In ultimul an, ritmul de lansare a versiunilor a crescut semnificativ, iar Firefox a devenit un browser disponibil si pentru utilizatorii de Android.

Cea mai nou versiune beta, Firefox 16, include si acces la Firefox Marketplace, pe baza de invitatie, iar Firefox 18 promite o viteza de navigare cu 20% mai mare decat Firefox 15.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: browser mozilla firefox istoria mozilla firefox mozilla firefox 18
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google