Vezi cum vrea Microsoft sa transforme Kinect-ul in Big Brother

de Redactia Hit | 9 noiembrie 2012

Microsoft a depus zilele trecute un dosar pentru patentarea unei tehnologii care va schimba modul in care utilizatorii pot folosi Xbox 360 Kinect. Si, credeti-ne, nu este un brevet care sa bucure utilizatorii.

Microsoft vrea ca prin noul patent inregistrat (la data de 1 noiembrie) sa transforme Kinect-ul intr-un intstrument care sa supravegheze la propriu numarul de utlizatori. Kinect este tehnologia care, conectata la consola Xbox sau PC, permite controlul jocurilor si al aplicatiilor prin gesturi.

Astfel, compania din Redmond ar putea limita numarul de utilizatori care urmaresc, pe un singur dispozitiv (monitor), un film sau se joaca, de exemplu.

Daca sistemul determina ca numarul de persoane este "prea mare", poate bloca difuzarea continutului si poate notifica userii in legatura cu o suprataxa (sau plata unei noi licente) pentru produs.

Problema si mai grava este ca patentul nu va face doar sa contorizeze numarul de utilizatori ai dispozitivului, ci va putea, potrivit ReadWriteWeb, sa identifice comportamentul userului. Iar aici deja intram pe terenul Big Brother si al supravegherii mai mult sau mai putin legale.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: kinect big brother kinect supraveghere kinect microsoft monitorizare spionaj
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google