Testele benchmark Nvidia Tegra K1 arata performante de top

de Liviu Petrescu | 14 ianuarie 2014

Primele teste benchmark ale noului procesor Nvidia Tegra K1 demonstreaza ca cipul depaseste chiar si cele mai noi procesoare Qualcomm si Apple. Anuntat la CES 2014, Tegra K1 utilizeaza un APU cu 192 de nuclee.

Secretul Nvidia Tegra K1 este noua arhitectura dezvoltata de companie, prin care combina nuclee ARM Cortex-A15 cu un GPU similar cu cel folosit de placile grafice pentru desktop sau laptop. Testele benchmark 3Dmark si GFXBench arata o performanta cu minim 25% mai mare decat a procesoarelor mobile ale concurentei.

Nvidia Tegra K1

Primele teste Nvidia Tegra K1 au fost efectuate cu tableta Lenovo Thinkvision 28, care are ecran 4K, iar cea mai noua generatie de procesoare Apple si Qualcomm ramane in urma.

O a doua serie de teste, arata ca noul APU Nvidia poate oferi rezultate mai bune decat un procesor mobil Intel Haswell cu HD Graphics 4400, cu un consum mult mai redus de energie. Ramane de vazut daca performanta reala a Nvidia Tegra K1 va confirma testele, dar deocamdata noul procesor este extrem de promitator.

Nvidia Tegra K1

Sursa: Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nvidia tegra k1 procesor tegra k1 benchmark tegra k1
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google