TDK prezinta un disc optic de 320GB

de Mina Hutterer | 8 octombrie 2009

Intr-o epoca in care SSD-urile si download-ul au luat avant, unii producatorii continua totusi sa se concentreze pe mediile de stocare optice. Astfel, TDK a prezentat la conventia CEATEC Japan 2009 un disc cu o capacitate de stocare impresionanta: 320 GB, pe 10 layere. Noul disc optic ofera mai mult spatiu per layer decat un Blu-ray - 32GB vs 25GB.

Noul disc TDK poate fi citit cu dispozitivele Blu-ray deja disponibile pe piata. Layerele au o compozitie chimica diferita, in functie de profunzime: L0 este creat dintr-un aliaj anorganic Si-Cu, iar layer-ele L1 - L9 sunt formate din peroxid de bismut si dioxid de germaniu. Cei de la TDK sunt convinsi ca rata de erori ramane in "limite acceptabile din punct de vedere comercial", in conditiile in care discul necesita lasere standar pentru citire si scriere.

TDK planuieste sa iasa pe piata cu noul disc, dar in acest moment nu sunt cunoscute data de lansare si pretul. Estimarile indica insa 2010 ca an al aparitiei mega-discului, iar pretul probabil nu va fi tocmai accesibil.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google