Sony a lansat doua noi portabile de top la Computex - ultrabook-ul Vaio Pro si hibrid-ul Vaio Duo 13

de Radu Eftimie | 5 iunie 2013

Sony tocmai a anuntat ca renunta seria de ultrabook-uri Z, dar propune pe piata doua modele de Vaio Pro, noile ultrabook-uri ale companiei cu care japonezii ataca pozitia MacBook Air de la Apple.

Sony Vaio Pro vine in doua versiuni, de 11, respectiv 13 inci, au o greutate mai mica decat seria Z si ofera display-uri tactile 1080p IPS.

De asemenea, Sony anunta ca Vaio Pro 11 ofera o autonomie de 14 ore, iar Vaio Pro 13, de 13 ore. Ambele versiuni ale ultrabook-urilor Vaio Pro dispun de generatia a patra de procesoare Intel Core (Core i5 sau Core i7).

Un element foarte important este si materialul din care este realizata carcasa noilor ultrabook-uri: fibra de carbon, ca si generatie Z.

Ambele versiuni ale Sony Vaio Pro vor fi disponibile comercial din 9 iunie, in doua versiuni de culoare, cobalt black si cobalt white.

Sony Vaio Pro 11 va costa 1150 dolari, in timp ce Sony Vaio Pro 13 va avea un pret de 1250 dolari, sensibil mai ieftine decat portabilele din gama Z.

Tot la Computex 2013, Sony a anuntat si lansarea pe piata a urmasului Vaio Duo 11. Este vorba despre Sony Vaio 13, un portabil convertibil in tableta sau notebok si care pare sa aiba ceva mai multe sanse sa cucereasca piata decat modelul anterior.

Device-ul vine cu imbunatatiri majore fata de Vaio Duo 11, iar cele mai importante de refera la ecranul touch de dimensiuni mai mari (13 inci, in loc de 11 inci), dar si  la apartitia in design a unui touchpad, care lipsea de pe versiunea anterioara a Vaio Duo.

Sony Vaio Duo 13, care va ajunge pe piata tot in data de 9 iunie, la un pret de 1400 de dolari, dispune de acelasi hardware ca si modelul Duo 11: procesoare Intel Core, pana 8 GB RAM, stocare de pana la 256GB pe SSD.

Sursa: Gizmodo, The Verge, Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: sony Vaio Duo 13 sony vaio pro 11 sony vaio pro 13 computex 2013 sony laptop hibrid vaio
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google