Silent Power: Super PC-uri high-end cu "Spuma de cupru" pentru racirea componentelor

de Radu Eftimie | 1 iulie 2014

Un startup a apelat recent la o strangere de fonduri pentru un proiect care s-ar putea sa revolutioneze si sa salveze PC-ul a carui moarte este tot mai cantata de analisti. Vorbim despre cel mai mic PC high-end din lume, care se va baza pe o tehnolgie de racire inedita, ingenioasa si eficienta: "spuma de cupru".

In traducere libera, este de fapt o placa realizata din spuma de cupru care, asezata pe partea superioada a PC-uului de mici dimensiuni, reuseste sa absoarba si sa disipeze caldura de la toate componentele device-ului. Tehnologia in sine se numeste Silent Power si elimina nevoie includerii in carcasa PC-urilor a unor sisteme de racire cu aer sau cu lichid.

Producatorul tehnologiei, dupa cum remarca BGR, sustine ca Silent Power poate mentine temperatura sistemului la maximum 50 grade Celsius, indiferent de solicitarea componentelor.

Device-ul are dimensiuni de 15 x 13 x 7 cm, ar trebui sa coste, daca va intra vreodata in productie, in versiujnea de baza (8GB RAM - stocare 500GBSSD), in jur de o 700 de euro (vorbim despre un gadget high-end, totusi).

Planurile companiei includ comercializarea in Marea Britanie, Statele Unite, dar si in alte tari.

Suma vizata de strangerea de fonduri demarata este de 45.000 de euro, iar punctul final al campaniei va fi in 2015.

Din pacate, in ciuda inovatiei clare pe care o aduce, Silent Power nu a reusit sa stranga momentan decat aproximativ 7.500 de euro in cadrul campaniei de crowd-funding.

Gasiti mai multe informatii pe acest subiect pe pagina producatorului.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: silent power spuma de curpu racire pc sisteme de racire inedite cr
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google