Seagate dezvaluie primul hard drive extern de 3TB

de Silviu Anton | 4 mai 2011

Seagate depaseste bariera densitatii prin dezvoltarea primul HDD cu capacitati de stocare de 1 TB per platan.

Producatorul sustine ca poate integra 3 platane in hard drive-urile externe GoFlex, oferindu-le astfel o capacitate de stocare de 3TB, strecurati intr-un format de numai 3.5 inci.

Noile HDD-uri au fost concepute pentru a fata fata cererilor de content HD multimedia, avand suficienta capacitate pentru a stoca 120 de filme HD sau 1500 de jocuri video.

Hard drive-urile de 3.5 inci sunt disponibile numai pe negre, pot fi pozitionate fie vertical, fie orizontal si sunt compatibile cu Windows si Mac OS X. Dispune de asemenea de un driver NTFS Mac, astfel incat utilizatorii sa poata stoca si accesa fisiere Windows.

Compania detine deja un hard drive intern de 3TB, Barracuda XT, bazat pe aceiasi tehnologie, insa este pentru prima data cand a anuntat un drive extern de 3TB in gama de produse GoFlex. Seagate a lansat de asemenea luna trecuta un driver extern ultra subtire de 320GB.

Seagate planuieste sa isi lanseze noua gama de HDD-uri externe, in variante de 1TB, 1.5TB, 2TB si 3TB in cursul acestei verii. Informatiile despre pret nu ai fost inca facute publice.

Sursa


Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google