Samsung a lansat Samsung ARTIK, platforma open source dedicata Internet of Things

de Redactia Hit | 26 mai 2015

Samsung a anuntat astazi lansarea Artik, o platforma open source menita sa faciliteze dezvoltarea mai rapida a aplicatiilor pentru Internet od Things (IoT).

ARTIK include module integrate de ultima generatie, gata de productie, software avansat, placi de dezvoltare, drivere, instrumente, functii de securitate si conectivitate cloud ce pot accelera dezvoltarea unei generatii de dispozitive, solutii si servicii IoT mai bune si mai inteligente, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Din gama ARTIK fac parte urmatoarele produse si servicii:

  • ARTIK 1, cel mai mic modul IoT disponibil in industrie, in momentul de fata, are o marime de 12mm pe 12mm si integreaza conectivitatea Bluetooth / BLE si un senzor pe 9 axe cu cele mai bune capacitati de computing si consum de energie din clasa lor. Este dezvoltat specific pentru aplicatii IoT cu consum de energie redus.
  • ARTIK 5 este ideal pentru routere, drone si accesorii smart, fiind accesibile din punct de vedere al marimii, puterii si al pretului. Dispozitivul integreaza un procesor dual-core de 1GHz si o memorie DRAM si memorie flash.
  • ARTIK 10 ofera capacitati avansate si performanta pentru IoT datorita unui procesor octa-core, tehnologie video decoding/encoding full 1080p, 5.1 audio si 2GB DRAM cu 16GB memorie flash. Samsung ARTIK 10 dispunde de conexiuni Wi-Fi, Bluetooth / BLE si conectivitate ZigBee si este ideal pentru serverele de acasa, aplicatii media si in setari industriale.

Mai multe informatii despre platforma si instrumentele de dezvoltare gasiti pe pagina dedicata ARTIK.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: samsung artik IoT internet of things samsung platforma open source
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google