Samsung: Vanzarile de LED HDTV-uri vor creste de 5 ori in 2010

de Mina Hutterer | 8 septembrie 2009

Compania este deja lider pe piata LED HDTV, cu o cota de 59,8%, conform informatiilor oferite de Reuters. 2009 este insa un an deosebit de greu pentru producatorii de monitoare si televizoare, iar multi dintre acestia au fost nevoiti sa vanda la preturi sub costurile de productie.

Samsung a declarat ca estimeaza vanzari de cel putin 2 milioane de LED LCD TV-uri in 2009 si ca intentioneaza sa vand nu mai putin de 10 milioane in 2010. Singurul impediment din calea planurilor gigantului coreean este faptul ca, in 2010, concurenta pe aceasta piata va fi mult mai vizibila. Principalul avantaj pentru consumatori al televizoarelor cu LED-uri este ca sunt mult mai subtiri decat LCD TV-urile disponibile la scara larga acum si consuma mai putin. De asemenea, LED TV-urile ofera culori, contrast si calitate a imaginii superioare.

Vanzarile totale de LED TV-uri in 2009 sunt estimate le 4,3 milioane de unitati, conform Reuters. Al doilea jucator pe piata dupa Samsung este Sharp, cu 27,9% cota de piata LED HDTV in 2009.

Nu in ultimul rand, Samsung are in vizor si urmatorul pas in televiziunea de inalta fidelitate: televizoare AMOLED, insa va mai dura pana cand vor aparea pe piata modele profitabile pentru producatori.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google