SATA Express, un standard de stocare cu performante excelente

de Bogdan Constantinescu | 18 martie 2014

De ani de zile performantele PC-urilor sunt din ce in ce mai mari. SSD-urile au reprezentat un salt enorm in ceea ce priveste viteza, insa interfata SATA n-a reusit, cel putin pana acum, sa tina pasul cu noile tehnologii.

Situatia este pe cale sa se schimbe cu noul standard. SATA Express promite o imbunatatire am spune dramatica a performantelor existente. In timp ce SATA 6 ajunge la 550MB/s, iar SATA Express pe PCIe 2 livreaza 800MB/s, SATA Express implementata pe PCIe 3.0 a oferit performante de 1.600MB/s.

Consultati pe Shop.Hit.ro oferta de Componente PC

Desigur, acest lucru nu este neaparat necesar in clipa de fata, dar macar stim la ce punct suntem si care este potentialul de viitor. Standardul promite viteze de pana la cinci ori mai mari pentru solutiile de stocare si, pe masura ce versiunile de PCI-Express vor fi imbunatatite, ne putem astepta ca vom merge chiar mai departe de-atat.

Controller-ele pentru SATA Express vor putea fi livrate deja din cursul acestui an, acum este de asteptat sa vedem cand vor sosi si placile de baza care sa suporte noul standard.

Sursa: Extremetech

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: sata SATA Express stocare SATA Express performante
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google