Rusia renunta la computerele "imperialiste" si va folosi un procesor indigen

de Bogdan Constantinescu | 24 iunie 2014

Cand vine vorba de politica pe care o duce Rusia fata de tehnologia din vest, lucrurile sunt simple si clare - tara poate trai fara ea, mai ales daca probleme importante, asa cum sunt sanctiunile economice, spionajul NSA si cooperarea GPS nu sunt rezolvate conform dorintei liderului suprem.

Si se pare ca lucrurile se vor extinde si in ceea ce priveste computerele fabricate in vest, de vreme ce departamentele de stat se pare ca au decis sa nu mai achizitioneze calculatoare dotate cu procesoare Intel sau AMD.

Cumpara de la Emag.ro procesoarele Intel de noua generatie

In schimb, incepand din 2015, guvernul va comanda aproximativ 1 milion de computere anual, dotate cu procesorul Baikal, care este fabricat de o companie indigena, T-Platforms. Procesorul, interesant de stiut, este bazat pe pe design-ul ARM (Cortex-A57), ceea ce ne spune imediat ca supararea dintre est si vest nu este asa de mare precum pare la prima vedere.

Si mai inseamna ca aparatul birocratic al Rusiei nu va mai folosi PC-uri si MAC-uri si va trebui sa se multumeasca cu un calculator compatibil ARM, pe care probabil va rula o distributie Linux.

Sursa: Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: calculatoare Rusia schimbare procesor Baikal amanunte specificatii procesor Baikal
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google