Raspberry Pi 2 a fost lansat: procesor quad-core si 1GB RAM la 35 de dolari!

de Redactia Hit | 2 februarie 2015

UPDATE: Microsoft a anuntat ca noul Raspberry Pi 2 va putea rula Windows 10 si ca gigantul IT va pune la dispozitia comunitatii de dezvoltatori Raspberry Pi o versiune gratuita a sistemului de operare.

Fundatia Raspberry Pi a anuntat astazi lansarea comerciala a Raspberry Pi 2, o supriza placuta pentru fanii acestui concept de PC miniaturizat.

Noul Raspberry Pi 2 Model B, care pastreaza acelasi pret (mai mult decat accesibil) de 35 de dolari, ofera un procesor quad-core la 900MHz (Broadcom BCM2836), dispune de 1GB RAM si ofera, potrivit producatorului, o performanta mult imbunatatita fata de Pi A+. Dimensiunile Pi2 Model raman aceleasi ca ale model B+, respectiv 85mmx56mm.

Ca si modelul B+, actuala generatie Raspberry Pi ofera 4 porturi USB, GPIO cu 40 pini, port full HDMI, port Ethernet, jack audio/composite video de 3,5mm, interfata pentru camera foto, interfata pentru display si slot pentru carduri micro SD.

Va reamintim ca primul model al placii de dezvoltare Raspberry Pi dispunea de un procesor ARM 11 la 700MHz si 256MB RAM si a fost lansat comercial pe piata in februarie 2012. Pentru cei care inca vor sa cumpere aceasta versiune, exista o veste foarte buna, pretul placii scazand acum la doar 20 de dolari.

Oricare dintre modelele disponibile pot fi comandate de pe site-ul fundatiei Raspbery Pi.

Modelul Raspberry Pi 2 Model B, lansat astazi pe piata, reprezinta o evolutie mai mult decat bine venita pentru pasionatii micului PC, care au realizat deja o serie de implementari interesante cu hardware-ul anterior, de la smartphones, la drone.

Sursa: RasberryPi via Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: raspberry Pi 2 pret Raspberry Pi 2 specificatii Raspberry Pi 2 Model B raspberry pi windows 10
spacer
Opiniile cititorilor
spacer