Qualcomm ataca procesorul Apple A7 pe 64-biti

de Liviu Petrescu | 3 octombrie 2013

Laudat de multi analisti si utilizatori, procesorul A7 pe 64-biti, inclus in iPhone 5S, este tinta unui atac din partea Qualcomm. Producatorul de procesoare mobile de top crede ca arhitectura pe 64-biti este inutila pentru smartphone-ul Apple.

Anand Chandrasekher, seful departamentului de marketing Qualcomm, crede ca arhitectura pe 64-biti a procesorului A7 este doar un "truc de marketing". "Cumparatorii nu au absolut niciun beneficiu de pe urma lui", a explicat oficialul companiei americane.

Apple A7 64-bit

Motivul pentru care procesorul A7 ar fi lipsit de orice beneficiu este unul tehnic: procesoarele cu arhitectura pe 64-biti ofera beneficii doar atunci cand utilizeaza minim 4GB de RAM. Deocamdata iPhone si iPad nu au atata de multa memorie RAM, dar situatia s-ar putea schimba oricand.

Analistii cred ca smartphone-urile si tabletele ar putea atinge pragul de 4GB RAM chiar in urmatorul an, iar Samsung a anuntat deja ca lucreaza la un smartphone cu procesor pe 64-biti care va fi probabil un... Qualcomm Snapgragon.

Chiar daca reprezentantul Qualcomm are dreptate pe moment, adoptarea timpurie a arhitecturii A7 ar putea oferi un avantaj pentru Apple in momentul extinderii memoriei RAM si ofera inca de pe acum sansa dezvoltatorilor de aplicatii de a incepe lucrul pe noua arhitectura.

Sursa: Cnet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: procesor apple a7 procesor mobil 64 biti qualcomm vs apple
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google