Procesorul ARM Cortex-A17 este cu 60% mai performant decat A9

de Liviu Petrescu | 12 februarie 2014

ARM a dezvaluit cateva lansari hardware noi, care ar putea ajunge in gagdeturi pana la finalul anului. Cel mai important este procesorul quad-core cu nuclee Cortex-A17, care promite o performanta cu peste jumatate mai mare decat generatia anterioara de procesoare cu nuclee Cortex-A9.

Noul procesor ARM cu nuclee A17 foloseste arhitectura big.LITTLE, cu CoreLink CCI-400 Cache Coherent Interconnect, si a fost construit pe 28nm. MediaTek a anuntat deja primul procesor octa-core care va utiliza CPU-ul creat de ARM.

ARM Cortex A-17

Noul procesor ARM Cortex-A17 va fi disponibil pentru inceput in doua variante de chipset. ARM il va oferi fie alaturi de un GPU Mali-T720 pentru gadgeturile entry-level, fie cu un procesor grafic Mali-V500 care ofera playback video 4K alaturi de un display controller Mali-DP500.

In afara de smartphones si tablete, ARM spera ca noile procesoare cu nuclee Cortex-A17 sa fie utilizate si pentru televizoare inteligente, set top box-uri si alte gadgeturi, inclusiv sisteme auto computerizate.

Sursa: SlashGear

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: arm cortex a17 arm cortex a9 procesor arm cortex
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google