Primul demo cu un Chromebook cu procesor MediaTek - lansarea comerciala, estimata pentru 2016 (Video)

de Radu Eftimie | 5 iunie 2015

MediaTek a prezentat primul prototip de Chromebook cu chipset MT8173, ce incorporeaza doua nuclee Cortex-A72 tactate la 2.0 GHz si doua nuclee Cortex-A53, si care ar urma sa fie lansat, prin intermediul partenerilor companiei, in 2016.

SoC-ul MediTek MT8173 a fost prezentat de companie, in primavara acestui an (MWC 2015 - Barcelona), drept cel mai rapid chipset mobil, dar ambitiile taiwanezilor sunt mai mari. Atat de mari, incat au realizat un prototip de notebook ce ruleaza ChromeOS si care, cu putin noroc, va ajunge la consumatori, anul viitor. Chipsetul Mediatek include GPU PowerVR SGX6250, cu suport pentru doua porturi USB Type-C (unul putand fi folosit pentru conectarea unui monitor secundar, cu rezolutie pana la 2K).

Prototipul prezentat acum are, insa, o rezolutie de doar 1366 x 768 pixeli, compania recunoaste ca mai are mult de lucru la optimizarea produsului, iar Google va avea ultimul cuvant de spus in ceea ce priveste eficienta solutiei taiwanezilor.

Cu alte cuvinte, vom mai avea ceva de asteptat pana cand portabilele dotate cu procesor MediaTek sa fie lansate comercial, nu ca am fi fani ai acestui sistem de operare (din contra), ci doar pentru ca ele ar fi mai iefine decat produsele cu ChromeOS prezente deja pe piata si care, din punctul nostru de vedere, nu merita banii, nu au convins marea masa a utilizatorilor si nici nu o vor face vreodata!

Ar mai fi de spus ca Mediatek lucreaza in parteneriat cu Google si ca daca "regele" (a se citi Google) isi da OK-ul, atunci fanii ChromeOS se pot astepta la portabile cu display-uri intre 11.6 si 13,3 inch numai bune de cumparat la un pret mult mai decent decat cele de propuse pana acum.

Vedeti in continuare cam ce promite notebook-ul (concept) cu Chrome OS si chipset MediaTek:

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: chrome os meditek Chromebook SoC MediaTek mediatek MT8173 notebook prototip
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google