PayPal a lansat Beacon, gadgetul Bluetooth LE pentru plati hands-free

de Liviu Petrescu | 12 septembrie 2013

Platforma de plati online PayPal vrea sa transforme platile in magazine intr-o experienta hand-free cu noul gadget Beacon. Conectandu-se la smartphone-uri Android si iOS prin Bluetooth Low Energy, Beacon elimina nevoia trecerii cardului bancar prin aparatul special si introducerea codului PIN.

Beacon a fost dezvoltat dupa ce un sistem similar creat de PayPal, pentru plati directe prin GPS si WiFi, consuma bateria smartphone-ului intr-un mod exagerat. Folosind tehnologia Beacon prin BLE, PayPal spera sa ofere cea mai simpla modalitate de plata hands-free din comert.

PayPal Beacon

Beacon foloseste o aplicatie speciala disponibila pe orice smartphone Android sau iOS, insa aceasta nu trebuie deschisa de fiecare data cand se efectueaza un transfer monetar. La intrarea intr-un magazin care utilizeaza noua tehnologie, clientii primesc un mesaj pe telefon, iar apoi plata se desfasoara la casa prin simpla confirmare vocala a numelui si a sumei, urmata de o factura trimisa pe email clientului.

Noul PayPal Beacon are sanse mari de extindere rapida, deoarece este la fel de simplu de utilizat de comercianti ca si de catre clienti. Apple propune o strategie similara in iOS 7, cu aplicatia iBeacon, care ajuta utilizatorul sa plateasca in aplicatii mult mai usor, iar combinatia celor doua tehnologii ar putea schimba obiceiurile consumatorilor, obisnuiti cu platile clasice.

Sursa: TechCrunch

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: paypal beacon plati hands free paypal paypal beacon bluetooth
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google