Paradoxal sau nu: HP TouchPad, pe locul doi la popularitate dupa iPad

de Radu Eftimie | 23 noiembrie 2011

HP TouchPad a fost cea mai populara tableta non-Apple, in primele zece luni ale acestui an, potrivit unui studiu realizat de NPD Group. In razboiul tabletelor, Apple detine, prin iPad si iPad 2, prima pozitie in topul celor mai populare portabile de acest fel, scrie ArsTechnica.

Paradoxal sau nu: HP TouchPad, pe locul doi la popularitate dupa iPad

In ciuda faptului ca Hewlett Packard (HP) nu a reusit sa stabileasca in mod clar ce va face pana la urma cu tableta companiei, respectiv daca o va mai produce sau nu (ultimele informatii spun ca HP va continua productia), TouchPad-ul are o cota de piata solida in primele zece luni ale lui 2011, cu 204.000 unitati vandute.

Cifra vanzarilor indica faptul ca HP are o cota de piata de 17%. Urmatorul producator din acest segment este Samsung, cu 192.000 de unitati comercializate in aceeasi perioada de timp. De altfel, esenta informatiei in acest studiu este legata, nu atat de este faptul ca HP se afla pe locul doi ca popularitate dupa iPad, ci ca a reusit sa depaseasca la vanzari Samsung, cel mai "vehement" competitor al Apple.

Nu trebuie sa uitam reducerea de pret si efervescenta mediatica aparuta in jurul ideii ca ar putea sa inchida productia si sa vanda divizia.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google