Panasonic lanseaza un laptop pentru militari

de Mina Hutterer | 11 noiembrie 2009

Panasonic a lansat seria de laptopuri Toughbook creeata special pentru armata. Producatorii se lauda ca laptopurile din aceasta gama  sunt rigidizate pentru a rezista la socuri, vibratii sau chiar caderi de la inaltime.

"Categoria Toughbook Fully Ruggedized este experta in materie de Outdoor Mobile Computing. Notebook-urile pot fi folosite fara probleme in orice fel de conditii deoarece carcasele din aliaj de magneziu ofera o protectie maxima pentru componentele sensibile, cum ar fi ecranul, iar hard disk-urile sunt protejate impotriva socurilor si vibratiilor", spun producatorii acestui laptop.Gama este conceputa sa faca fata caderilor de la o inaltime de 90 cm si sa infrunte atat praful cat si apa. Laptopurile pot fi folosite si in conditii meteo nefavorabile deoarece functioneaza perfect la temperaturi de la –20 la +60°C, chiar si in lumina directa a soarelui (luminozitate foarte ridicata a ecranului, pana la 1000cd/m2).

Laptopurile din gama  Toughbook vor fi prezentate la la Expozitia Internationala de Tehnica Militara – EXPOMIL 2009.

Modelele care vor fi expuse sunt: CF-19, CF-30, CF-U1 si modelul semi ridigizat CF-52.

Vedeta gamei este modelul CF-U1 ultra ridigizat, in constructia caruia s-a renuntat la  folosirea HDD-ului clasic si s-a trecut la SSD (solid state disk). Laptopul a fost conceput pentru a fi folosit de catre armata, politie, pompieri sau echipe de salvare. Acesta nu doar ca rezista  in conditii extreme, dar este si usor, avand o greutate de aproximativ un kilogram (dimensiunile sale sunt 184 x 151 x 57 mm).

Toate notebook-urile Toughbook complet rigidizate corespund standardului MIL-STD 810G de rezistenta la impact si sunt etanse la apa si la praf conform standardului militar IP 65¬.

in  perioada 11-14 noiembrie 2009, in Complexul expozitional ROMEXPO,  are loc editia a 6-a a EXPOMIL, expozitia de tehnica militara pe care tara noastra o organizeaza din doi in doi ani.

Sursa: Hit.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google