OpenCL de la Nvidia pe noul sistem de operare Snow Leopard

de Alex Hanea | 8 septembrie 2009

Nvidia anunta ca noul Apple Snow Leopard este primul sistem de operare  care integreaza OpenCL, un standard de programare deschis multi-platforma care le permite dezvoltatorilor sa beneficieze de puterea imensa de calcul a unitatii de procesare vizuala (GPU), pentru a crea si rula orice aplicatie.Standardul OpenCL, dezvoltat pe arhitectura de procesare Nvidia CUDA, permite rularea aplicatiilor in sistem de co-procesare, simultan pe unitatea centrala de procesare (CPU) si pe unitatea de procesare vizuala (GPU). Utilizatorii Apple au acces la o gama variata de 10 modele de unitati de procesare vizuala compatibile cu sistemul de operare Snow Leopard, care integreaza arhitectura CUDA: Nvidia GeForce 9400M, GeForce 9600M GT, GeForce 8600M GT, GeForce GT 120, GeForce GT 130, GeForce GTX 285, GeForce 8800 GT, GeForce 8800 GS, Nvidia Quadro FX 4800 si Quadro FX 5600.

“Nvidia conduce grupul de lucru OpenCL si este singura companie care ofera drivere OpenCL pentru unitatea de procesare vizuala (GPU) catre miile de dezvoltatori Snow Leopard, Windows si Linux,” a declarat Sanford Russell, general manager CUDA in cadrul Nvidia. “Suntem incantati de lansarea sistemului Snow Leopard, care semnaleaza trecerea la procesarea pe GPU pentru toti utilizatorii Apple”.

Nvidia pune la dispozitia dezvoltatorilor o varietate de materiale de documentare si instrumente specifice dezvoltarii in OpenCL, inclusiv un ghid detaliat de programare, un ghid de bune practici pentru sporirea performantei, platforme de dezvoltare (SDK) si un Visual Profiler pentru optimizarea performantei, care va fi lansat in curand. Pe langa integrarea standardului OpenCL in sistemul de operare Apple Snow Leopard, NVIDIA a lansat si drivere adaptate pentru Windows si Linux.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google