Oficial: Touch ID-ul iPhone 5S a fost compromis. Dar conteaza?

de Liviu Petrescu | 24 septembrie 2013

Hackerii germani au confirmat oficial exploatarea unei vulnerabilitati a senzorului Touch ID iPhone 5S. Senzorul a ajuns instant o tinta de top pentru hackeri, iar primul care a reusit sa pacaleasca tehnologia Apple a fost Starbug, membru Chaos Computer Club.

Apple nu a raspuns deocamdata in niciun fel, dar compania a luat de mai mult timp masuri pentru a preveni impactul unui astfel de incident asupra imaginii sale. Oficialii Apple au prezentat Touch ID drept o masura suplimentara de securitate, cu o sansa din 50.000 de a fi pacalit de o amprenta similara.

Cumpara de la eMAG.ro Iphone 5 la pret special

Touch ID iPhone 5S

Hackerul german a invins TouchID prin crearea unei amprente false, pornind de la fotografia amprentei corecte pe sticla si utilizand materiale prime usor de procurat. In plus, urmeaza si colectarea premiului pus la bataie de site-ul IsTouchIDHackedYet. Succesul hackerilor la doar cateva zile dupa lansarea iPhone 5S nu da bine pentru noul smartphone, dar Apple ar putea intampina si alte probleme.

Pe langa usurinta cu care sistemul de securitate poate fi ocolit, Apple ar putea avea probleme in Senatul american, unde cel putin un senator este pregatit sa ceara explicatii companiei pentru scanarea amprentelor utilizatorilor iPhone 5S.

Sursa: BBC

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: touch id iphone 5s hacking touch id hacking iphone 5s
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google