Nvidia a dezvaluit GTX 980M si 970M, noile sale solutii grafice pentru notebook-uri de gaming

de Redactia Hit | 8 octombrie 2014

Nvidia a prezentat, zilele trecute, doua cip-uri grafice dedicate notebook-urilor de gaming si care promit o performanta foarte buna si o experienta de gaming apropiata celei oferite de sistemele desktop.

In primul rand, Nvidia GeForce GTX 980M si Nvidia GeForce 970M se bazeaza pe arhitectura Maxwell si asigura, in premiera, suport pentru rezolutii mai mari de 1080p.

In ceea ce priveste performanta in gaming pentru tilturi AAA de ultima generatie, la rezolutii mai mari de 1080p, Nvidia afirma ca noile cip-uri sunt capabile sa ofere 75% din experienta desktop (GTX 970 si GTX 980), pe notebook-uri, ceea ce reprezinta o evolutie semnificativa.

Cumpara de la eMAG.ro placi video nVidia

De altfel, simultan cu prezentarea noilor solutii grafice, Nvidia a anuntat si partenerii care vor lansa in curand pe piata noi portabile de gaming dotate cu GeForce GTX 980M sau GeForce 970M. Este vorba despre Asus, MSI, Gigabyte si Clevo, potrivit SlashGear.

Nvidia nu a lucrat doar la crestea performantelor noilor sale solutii, ci si la scaderea consumului de energie, pentru ca vorbim despre masini portabile. Astfel, in anumite titluri AAA, noua tehnologie de optimizare a consumului de energie se traduce prin cresterea autonomiei cu 55%.

Care vor fi primele notebook-uri de gaming care vor beneficia de evolutiile noilor cip-uri grafice Nvidia? ASUS G751 (GeForce GTX 980M), MSI GT72 (GeForce GTX 980M),
Gigabyte Auros X7 (GeForce GTX 970M SLI), Clevo P150 (GeForce GTX 980M) si MSI GS60 (GeForce GTX 970M).

Surse: SlashGear, Forbes

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nvidia geforce GTX 980M GTX 970M cip nvidia maxwell
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google