Nvidia Tegra 6 (64 biti) ar putea ajunge pe Android mai repede. Lansare speculata in 2014

de Redactia Hit | 14 octombrie 2013

Lansarea primului smartphone cu arhitectura pe 64 de biti de catre Apple a deschis o serie de discutii privind avantajele tehnologiei pe device-urile mobile. Apple a fost acuzata de marketing fals, pe de o parte, iar ulterior, producatorii concurenti au inceput sa bata in retragere si sa sugereze, mai direct sau mai indirect, ca vor lansa si ei, in curand, terminale cu procesoare pe 64 de biti. Nu stim care va fi primul portabil cu Android care va beneficia de tehnologie, dar am putea avea o idee asupra producatorului de chipset: Nvidia.

ExtremeTech scrie ca Nvidia pregateste pentru Tegra 6 saltul la tehnologia pe 64 de biti. De altfel, Nvidia nu se afla la primul anunt de acest gen. In urma cu cativa ani, compania preciza ca a demarat procedurile pentru fabricarea primului sau nucleu pe 64 biti (ARMv8).

Cumpara de la eMAG.ro placi video nVidia

Se pare ca in 2014 proiectul va da roade prin intermediul Nvidia Tegra 6, chipset care va dota si primele smartphone-uri si tablete care vor rula Android pe 64 de biti.

Potrivit informatiilor care au circulat pe piata pana acum, Nvidia pare sa fi demarat dezvoltarea ARMv8 la sfarsitul lui 2010 sau inceputul lui 2011, iar daca informatia se confirma, inseamna ca anul viitor Proiectul Denver (64 biti) s-ar putea materializa prin SoC-ul Parker, dezvaluit deja in roadmap-ul Tegra.

Pentru moment insa, seria actuala de SoC-uri Tegra, si ne referim la Tegra 4, nu a reusit sa isi gaseasca locul in prea multe device-uri, spre deosebire de concurentul  Snapdragon (600 si 800) de la Qualcomm. Cu alte cuvinte, Nvidia nu se afla intr-o pozitie prea confortabila in conjunctura actuala a pietei, iar lansarea cat mai rapida a unui SoC pe 64 de biti ar putea impulsiona cererea de Tegra.

Roadmap-ul (oficial) al Tegra anuntat ca Nvidia Tegra 6 va fi lansat abia in 2015, iar printre specificatii erau mentionate CPU Denver si un GPU Maxwell, noua arhitectura de procesor grafic urmand sa beneficieze de procesare 64-biti, lucru atractiv si pentru folosirea in servere sau supercomputere.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nvidia tegra 6 tegra 64 biti tegra 4 vs snapdragon 800 armv8 tegra
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google