Nvidia Tegra 4 promite performante de 6 ori mai mari decat predecesorul

de Redactia Hit | 19 decembrie 2012

Chiar daca chipsetul Nvidia Tegra 3 este inca unul foarte puternic, concurenta impinge Nvidia sa pluseze mai mult decat ne imaginam in urmatoarea serie de SoC-uri. Tegra 4 va avea performante care pot asigura Nvidia ca ramane pe primele locuri in topul producatorilor de profil.

Concurenta din Partea Qualcomm (cu Snapdragon) si Samsung (cu chipset-ul Exynos, care a avut o evolutie excelenta si o rata de adoptie foate mare printre producatorii de smartphone-uri si tablete PC), i-a determinat pe cei de la Nvidia sa tureze motoarele si sa porpuna prin urmatoarea generatie Tegra un produs incredibil de puternic.

Potrivit Engadget care citeaza Chip Hell, Nvidia Tegra 4 va avea CPU quad-core Eagle (4-plus-1) si tehnologie battery saver, memorie Dual Channel DDR L3, LPDDR2, LPDDR3 si capacitati grafice de sase ori mai mari decat Tegra 3 si de 20 de ori mai mari decat Tegra 2.

Performantele chipsetului Nvidia nu se opresc insa aici. Avand nume de cod Wayne, Tegra 4 se va baza pe arhitectua pe 28nm, iar perfromantele grafice despre care am amintit mai sus vor fi asigurate de un GPU cu 72 de nuclee, ceea ce va permite sustinerea unei rezolutii de 2560 x 1600.

Mai mult output-ul video va la nivelul incredibil 4k! (UltraHD).

(clic pe imagine pentru dimensiune mare)

Ca raport de performanta, spun si cei de la Geek, daca un joc precum Crysis ar fi fost dezvoltat pentru tablete (de exemplu), chipsetul Nvidia l-ar fi rulat fara probleme!

Un detaliu esential este, desigur, consumul. Iar Nvidia se pare ca incearca sa mentina consumul de energie al Tegra 4 la nivelul generatiei anterioare Tegra 3.

Cand am putea vedea prezentarea oficiala a Tegra 4? Cel mai devreme la CES 2013, la inceputul anului viitor.

Surse: Geek, Engadget, Chip Hell

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nvidia tegra 4 perfromante nvidia tegra 3 vs tegra 4 Samsung exynos Soc Qualcomm Snapdragon
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google