Noul Xbox (Durango) ar putea avea un CPU cu 16 nuclee

de Liviu Petrescu | 13 aprilie 2012

Cunoscuta mai intai sub numele de cod Xbox 720, iar acum Xbox Durango, noua consola de jocuri Microsoft ce urmeaza sa fie lansata in 2013 ar putea avea un CPU cu 16 nuclee.

Consolele de jocuri au oferit de mai multe ori avansuri tehnologice inaintea PC-urilor. Cel mai cunoscut exemplu este Atari Jaguar, care a introdus arhitectura 64-bit in anii '90, iar acum Microsoft planuieste sa spulbere concurenta cu un CPU cu 16 nuclee, in timp ce standardul ramane quad-core, potrivit ArsTechnica.

Noul Xbox (Durango) ar putea avea un CPU cu 16 nuclee

Speculatiile vin de la dezvoltatorii care au primit kit-ul trimis deja de Microsoft pentru ca noul Xbox sa beneficieze de o selectie larga de jocuri la lansarea din 2013.

Specificatiile lui Xbox Durango includ un CPU IBM Power PC cu 16 nuclee si placa grafica Radeon HD 7000-series. Din moment ce al patrulea nucleu din quad-core ramane adesea nefolosit, este greu de inteles de ce are nevoie noul Xbox de 16 nuclee.

Credeti ca noua consola Microsoft va folosi cu adevarat puterea procesorului cu 16 nuclee sau este vorba doar de o tactica de marketing?

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google