Noua generatie de iMac-uri: procesoare quad-core si tehnologie Thunderbolt

de Bianca Dinu | 4 mai 2011

Apple a anuntat o noua gama de iMac-uri, care vine cu procesoare quad-core, grafici imbunatatite si tehnologie Thunderbolt.

Apple sustine ca urmatoarea generatie de iMac-uri este cu 70% mai rapida decat precedenta si integreaza grafici de trei ori mai performante decat gama de anul trecut.

Noua linie vine echipata cu procesoare quad-core Intel Core i5, dar pot fi upgradate la Core i7, unde pot ajunge la o frecventa de 3.4 GHz.

Arhitectura Sandy Bridge de la Intel este completata de GPU-urile AMD Radeon HD, ceea ce inseamna ca iMac-urile detin cea mai puternica grafica integrata vreodata intr-un desktop all-in-one.

Noua gama vine in doua variante de dimensiuni: iMac-urile de 21.5 inci au un singur port Thunderbolt, in vreme ce modelele de 27 inci sunt dotate cu doua port-uri. Apple isi propune astfel sa impuna Thunderbolt ca noul standard pentru performante ridicate.

Alaturi de camera HD FaceTime, noile iMac-uri au primit design-uri din aluminiu si sticla, display cu tehnologie IPS LED-backlit, card slot SD, precum si optiunea unui Magic Mouse sau a unui Magic Trackpad.

Versiunea de 21.5 inci, cu procesor quad-core Intel Core i5 de 2.5 GHz, AMD Radeon HD 6750M si hard drive de 500 GB va avea un pret de aproximativ 1665 de dolari, in vreme ce modelul de 25 inci, cu procesor quad-core Intel Core i5 de 2.7 GHz, AMD Radeon HD 6770M si hard drive de 1 TB va putea fi achizitionat pentru suma de 2329 de dolari.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google