Noile placi de baza Asus ROG Maximus III

de Alex Hanea | 15 septembrie 2009

Asus extinde linia de platforme exclusiviste Republic of Gamers (ROG) cu noile modele Maximus III Formula si Maximus III GENE. Acestea integreaza chipset-ul Intel P55 si se adreseaza pasionatilor de gaming, oferind facilitati exclusiviste pentru imbunatatirea experientelor de joc si de overclocking – de la performantele obtinute in timpul rularii si reducerea latentei conexiunii online, la optimizarile hardware aplicabile in timp real.


 
Modelul Maximus III Formula de format ATX materializeaza dorintele jucatorilor care vor sa ruleze rapid noile versiuni, urmarind platformele cu performante extensibile, apeland frecvent la overclocking pentru obtinerea unor specificatii de varf.

Jocul pe primul loc

GameFirst este un instrument de prioritizare a traficului, cu ajutorul caruia jucatorii online pot decide modul de folosire a latimii de banda de catre aplicatiile executate simultan. Astfel, ei vor putea realiza diverse activitati online, sa transfere fisiere si sa comunice prin mesageria instantanee, in paralel cu derularea unui joc online in conditiile unei latente imbunatatite.

Configurarea este foarte simpla, constand in adaugarea intr-o lista a aplicatiei si stabilirea prioritatii ce i se confera.

Speeding HDD

Utilizand o configuratie de tip dual channel, Speeding HDD poate dubla ratele de transfer, reducand durata de incarcare a jocurilor si timpii de acces.

Pentru a beneficia de aceasta facilitate, utilizatorii trebuie sa conecteze doua hard disk-uri folosind cei doi conectori speciali SATA, evidentiati cu rosu pe placile de baza Maximus III. Unitatile vor fi configurate in mod automat, nefiind nevoie de vreo modificare manuala.


SupremeFX X-Fi

Prin SupremeFX X-Fi, noile platforme ASUS ofera suport pentru functii Creative, precum EAX, CMSS3D si Crystalizer, toate acestea imbunatatind experienta audio, indiferent ca ar fi vorba de jocuri, filme sau de muzica. Totodata, SupremeFX X-Fi ofera suport pentru redarea mediilor Blu-ray.

Proiectate pentru Overclocking

Seria Maximus III ofera o interfata revolutionara pentru overclocking, intitulata ROG Connect. Aceasta permite utilizatorilor sa se conecteze la platforma de pe un alt calculator, folosind interfata integrata iROG.

Astfel, jucatorii isi vor putea tuna configuratia hardware in timp real, controland  aplicatia RC TweakIt rulata de pe un laptop sau netbook conectat printr-un cablu USB. Rezultatele overclocking-ului
vor fi sesizabile chiar in timpul rularii jocului, intreaga operatiune semanand cu verificarea unei masini de curse de catre inginerul de la standuri.

Aplicatia RC TweakIt ofera acces direct la setarile din BIOS-ul placii de baza, permitand vizualizarea tuturor parametrilor pe ecranul portabilului chiar in timpul procesului de boot.

Interfata intuitiva asigura mai multe de optiuni de configurare. Pot fi stabilite si memorate pana la 5 profile cu diferiti parametri, pentru procesoare diferite, trecerea de la un profil la altul realizandu-se fara accesarea

BIOS-ul. In acest mod, specialistii in overclocking vor putea castiga foarte mult timp. Pe langa functiile de overclocking, RC TweakIt permite si monitorizarea vitala a tensiunilor, a temperaturilor si a vitezelor ventilatoarelor.

Compatibilitate maxima

Memoria poate constitui deseori sursa unor probleme cand vine vorba de gaming si overclocking. Seria ROG Maximus III ofera utilizatorilor un instrument de verificare a compatibilitatii memoriilor, care testeaza, corecteaza si ajusteaza automat parametrii de functionare in vederea obtinerii celor mai bune performante posibile.

MemPerfect va oferi o stabilitate imbunatatita a sistemului, viteze superioare si abilitatea de rezolva rapid problemele fara a mai fi nevoie de rularea unor teste manuale indelungate.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google