Noile ThinkServer de la Lenovo

de Alex Hanea | 1 iulie 2009

Lenovo a anuntat astazi cea mai recenta linie a sa de servere tower, ThinkServer TD200 si TD200x, precum si  serverele rack RD210 si RD220. Noile servere sunt dotate cu diverse modele de procesoare Intel Xeon Seria 5500, cu capacitati de memorie si stocare considerabil imbunatatite. De asemenea, aceste modele ThinkServer sunt echipate pentru virtualizare si au mai multe caracteristici de reducere a consumului energetic, pentru a-i ajuta pe clienti sa isi reduca facturile la energie, fara a sacrifica insa din nivelul de peformanta.Dotate cu cele mai recente procesoare Intel Xeon Seria 5500, noile modele ThinkServer sunt de pana la trei ori mai rapide decat predecesoarele lor. Avand memorie DDR3 de mare viteza de pana la 128GB, cele mai recente modele ofera o capacitate de memorie mai mare decat serverele Lenovo anterioare. Aceste servere dual processor, extrem de scalabile, ofera si o capacitate de stocare crescuta, cu pana la 12 hard drive bay-uri in modelele rack si pana la 16 in modelele tower.

Noile modele ThinkServer de la Lenovo sunt pregatite pentru virtualizare si dotate cu mai multe caracteristici care contribuie la realizarea unor economii importante de timp si costuri, ajutand clientii sa obtina o tranzitie fara probleme catre un mediu virtual. Cele mai recente modele ThinkServer sunt dotate cu un conector pentru un hipervizor incorporat. Avand o capacitate de memorie si stocare crescuta pentru noile modele, clientii pot consolida mai multe servere vechi pe un singur ThinkServer nou, pentru a realiza o economie de costuri de harware si consum de energie, crescand in acelasi timp rentabilitatea investitiei facute. Lenovo sustine o diversitate de solutii de virtualizare de la Microsoft, Novell, VMWare si Red Hat.

Modelele ThinkServer TD200, TD200x, RD210 si RD220 sunt serverele Lenovo cu cea mai ridicata eficienta energetica de pana acum, fiind dotate cu procesoare cu consum energetic scazut si optiuni de memorie, dar si hard drive-uri cu factor de forma mic. Anumite modele sunt compatibile cu criteriile Energy Star pentru Servers 1.0, finalizate in mai 2009, care asigura o reducere de 30% a consumului de energie fata de alte servere x86, care nu corespund acestui standard. In plus, alimentarea cu energie a noilor modele ThinkServer este cu peste 92% mai eficienta, ceea ce inseamna ca mai multa energie electrica se transforma in energie utilizabila.Noile ThinkServere sunt dotate cu Integrated Management Module (IMM), care ofera capabilitati complete de administrare de server, non-stop, prin intermediul unei interfete Web foarte simplu de utilizat. Cu IMM, utilizatorii pot sa isi acceseze si administreze de la distanta ThinkServer-ul - de oriunde, oricand, chiar daca acel server este defect sau oprit.

Pe langa garantia standard, Lenovo ofera clientilor ThinkServer o perioada de proba de 90 de zile pentru serviciile ThinkPlus Priority Support, prin care clientii se bucura de sprijinul complet atat de necesar in primele zile dupa achizitionarea noului server. Aceste servicii includ service in garantie pentru urmatoarea zi lucratoare, asistenta telefonica non-stop pentru hardware si software, dar si redirectionarea apelurilor in regim prioritar catre tehnicieni specializati. Pentru clientii care au nevoie de training online si instalare de hardware la fata locului, Lenovo a creat si planul de servicii ThinkPlus Productivity.

Preturi si disponibilitate

Modelele RD210 si RD220 sunt disponibile imediat, iar TD200 si TD200x vor fi disponibile din iulie 2009. ThinkServer-ele RD210, RD220 si TD200x sunt disponibile in intreaga lume prin partenerii de afaceri si reprezentantele de vanzari Lenovo. TD200 este disponibil doar prin reprezentantele de vanzari Lenovo, pentru oferte speciale. Preturile pentru RD210 incep de la aproximattiv 1.699 USD, iar pentru RD220 – de la 2.199 USD. Preturile pentru TD200x incep de la aproximativ 2.699 USD.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google