Nevoia de mobilitate diminueaza durata de viata a bateriilor pentru laptop

de Redactia Hit | 27 mai 2014

Autonomia laptopului este esentiala pentru utilizatorii care au nevoie de mobilitate, care prefera sau sunt obligati sa schimbe frecvent spatiul de lucru. Functiile telefonului mobil si ale tabletei nu pot satisface complexitatea task-urilor pe care le au de indeplinit, asa ca o baterie fiabila este intotdeauna o investitie obligatorie. Acesti utilizatori uzeaza mai repede bateriile din cauza repetarii frecvente a ciclului incarcare-descarcare.

Statisticile de vanzari de componente pentru laptopuri, plaseaza pe primul loc in topul cererii de piese de schimb, bateriile. Cumparatorul de astfel de produse este, de cele mai multe ori, tanar, pana in 35 de ani, lucreaza in IT, ocupandu-se in general de programare sau design, este antreprenor sau ocupa o pozitie de middle management intr-o companie multinationala si are un program flexibil care nu il blocheaza la birou pentru cel putin opt ore pe zi. Acesta poarta in permanenta laptopul cu el si mizeaza mult pe autonomie in conditiile utilizarii unor aplicatii care consuma resurse si, implicit, energie.

Comportamentul de exploatare a laptopului este esential pentru uzura bateriei, iar un utilizator care se incadreaza in profilul descris mai sus, va avea, cu siguranta, nevoie de o baterie noua inainte de scurgerea unui an de exploatare a laptopului.

Conform datelor reiesite din analiza vanzarilor Laptop-Direct.ro, magazin online specializat in componente pentru laptop, bateriile sunt cele mai cautate si vandute produse. De aici vine una dintre confirmarile faptului ca aceasta componenta este prima care cedeaza dintr-un sistem mobil. Multi dintre clienti revin periodic pentru a achizitiona o baterie noua, ceea ce confirma modul intensiv de exploatare.

"Fiecare tip de baterie pentru laptop, fie ca este vorba de cele originale sau de cele compatibile, este garantat pentru un anumit numar de cicluri incarcare-descarcare. De obicei, un utilizator care mizeaza pe mobilitate va epuiza mai repede numarul de cicluri si va ave nevoie de o baterie noua pentru a putea sa-si foloseasca laptopul in regimul pe care il prefera", explica tendintele in comportamentul cumparatorului de componente pentru laptop, Bogdan Voinea, Marketing Manager, Laptop-Direct.ro.

Utilizatorul profesionist care foloseste laptopul la capacitate maxima va uza mai rapid intreg sistemul, nu doar bateria. Bateria este insa componenta care se schimba cel mai des. Media bateriilor cumparate pentru o utilizare profesionala este de doua unitati in conditiile in care durata media de exploatare a unui laptop de doi ani.

Laptopul este inca un instrument de lucru esential pentru a rula aplicatii complexe, de aceea se adreseaza unei categorii din ce in ce mai restranse de utilizatori, devenind aproape un produs de nisa. Functiile sale de baza, utilizate de publicul larg, respectiv navigarea pe internet si comunicare online, sunt acum suplinite de tablete sau smartphone-uri care ofera o serie de avantaje din perspectiva mobilitatii. In contextul in care laptopul este utilizat in general de profesionisti, fiind principala unealta de lucru pentru acestia, uzura este mult mai rapida.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google