Mediatek anunta primul procesor cu adevarat octa-core

de Adelina Dobrin | 29 iulie 2013

Mediatek este primul dezvoltator al unui procesor cu adevarat octa-core, care ofera o performanta imbunatatita si, extrem de important, o eficientizare a consumului de energie.

Noul procesor are opt nuclee care pot lucra individual per aplicatie sau task. Avand in vedere acest detaliu, se poate spune ca este primul procesor cu adevarat octa-core, spre deosebire de procesorul Samsung - denumit tot octa-core - care poate sa activeze cate patru nuclee din cele opt.

Astfel, pentru anumite aplicatii, procesorul octa-core Samsung dedica uneori mai multa putere decat este necesara unei aplicatii sa ruleze, iar acest proces inseamna irosire a bateriei.

Procesorul octa-core de la Mediatek se remarca si prin abilitatea sa de a atribui sarcinile de indeplinit cate unui nucleu individual si de a oferi efecte 3D impecabile, ceea ce se traduce prin obtinerea unei grafici foarte bune, relevanta mai ales pentru experienta de gaming.

Nu in ultimul rand, noul procesor are si o functie eficienta de video playback, care reduce consumul bateriei cu pana la 18%, comparativ cu alte procesoare quad-core.

MediaTek a lucrat mult la acest procesor si mizeaza pe eficienta energetica si putere dedicata per task.

Foto: Engadget.com

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Mediatek Mediatek procesor octa core procesor octa procesor octa core samsung
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google