MediaTek lanseaza MT6595, un nou procesor octa-core si mai puternic

de Liviu Petrescu | 12 februarie 2014

MediaTek a anuntat un nou procesor octa-core, care aduce cateva noutati importante. Compania taiwaneza sustine ca noul cip MediaTek MT6595 este mai puternic decat generatia actuala de procesoare Samsung Exynos octa-core.

Dupa ce s-a laudat cu primul procesor octa-core "adevarat", producatorul taiwanez implementeaza mai multe functii importante in noile cipuri. MediaTek MT6595 include patru nuclee Cortex-A15, tactate intre 2,2 si 2,5GHz, alaturi de patru nuclee Cortex-A7 la 1,7GHz si un GPU Rogue PowerVR Series6.

MediaTek MT6595

Cea mai importanta noutate legata de MediaTek MT6595 este folosirea arhitecturii ARM big.LITTLE alaturi de multi-processing eterogen, care asigura folosirea tututor nucleelor pentru sarcini dificile, sau a unuia singur pentru operatiunile simple.

Noul cip MediaTek MT6595 este si primul octa-core LTE care are integrat codecul H.265 Ultra HD pentru capturarea si procesarea de video 4K. Producatorii de smartphone si tablete vor avea acces la noul procesor octa-core in urmatoarele luni, iar primele gadgeturi cu noul MT6595 sunt asteptate pe piata in a doua jumatate a anului.

Sursa: Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: procesor mediatek MT6595 procesor octa core mediatek octa core
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google