MediaTek bate Qualcomm - a lansat primul procesor mobil octa core (real)

de Radu Eftimie | 20 noiembrie 2013

MediaTek s-a tinut de cuvant si a reusit sa prezinte oficial primul procesor mobil cu opt nuclee care lucreaza simultan. Daca pentru cei de la MediaTek este o reusita, pentru cei de la Qualcomm este o veste cat se poate de proasta.

Primul procesor mobil cu octa core real produs se numeste Mediatek MT6592, este pe proces de fabricatie pe 28nm si inglobeaza opt nuclee Cortex-A7 ce ofera un consum redus de energie. Important este insa faptul ca chipsetul foloseste arhitectura big.LITLE (ARM) alaturi de Heterogenous Multi-Processing, ceea ce permite operarea simultana a tutoror nucleelor.

Frecventa procesoarelor poate fi tactata intre 1,7GHz si 2GHz.

Potrivit oficialilor MediaTek, noul procesor, denumit de cei de la Engadget "micul cosmar al Qualcomm", a reusit sa depaseasca in testele benchmark performantele Snapdragon 800 si in acelas timp sa ofere un consum de energie mai redus cu 40% si o temperatura de operare mult mai mica.

Procesorul octa-core de la Mediatek se remarca si prin abilitatea de a oferi efecte 3D avansate, ceea ce se traduce prin obtinerea unei grafici foarte bune, relevanta mai ales pentru experienta de gaming.

Nu in ultimul rand, noul procesor are si o functie eficienta de video playback, care reduce consumul bateriei cu pana la 18% (comparativ cu alte procesoare quad-core).

Primele device-uri care vor fi dotate cu noul procesor al MediaTek vor fi lansate pe piata pana la farsitul acestui an.

Sursa foto: Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: mediatek mt6592 octa core mediatek vs qualcomm
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google