MWC 2015: Intel a prezentat noile SoC-uri pentru dispozitive mobile - Intel Atom X3, Atom X5 si Atom X7

de Redactia Hit | 3 martie 2015

Intel a lansat, in cadrul MWC 2015 de la Barcelona, gama de procesoare Intel Atom X3 (cu nume de cod "SoFIA"), prima platforma de comunicatii integrata a Intel pentru tablete, phablet-uri si smartphone-uri entry-level, dar si solutii mai avansate, precum Intel Atom X5 si Intel Atom X7.

Combinand procesoarele multi-core Intel Atom pe 64 de biti cu tehnologia LTE 3G sau 4G, SoC-urile aduc aplicatiile, senzorul de imagine, componentele grafice, audio, de conectivitate si de consum de energie intr-un singur chipset.

Acest lucru permite producatorilor de sisteme sa ofere rapid noi tablete, phablet-uri si smartphone-uri la preturi accesibile pentru segmentele de piata entry si value, aflate in plina crestere.

20 de companii, printre care ASUS si Jolla, au anuntat ca vor lansa sisteme bazate pe Intel Atom x3.

Intel a anuntat si primele procesoare Intel Atom de tip SoC pe 14nm, gamele de Intel Atom x5 si x7 (cu nume de cod "Cherry Trail") pentru tablete si dispozitive 2in1.

Oferind suport pentru Windows si Android, procesare grafica Intel Gen 8 si compatibilitate cu tehnologia LTE Advanced, procesoarele Intel Atom x5 si x7 vor sta la baza unor dispozitive mainstream si premium.

Companii precum Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo si Toshiba, au anuntat deja ca vor lansa sisteme bazate pe aceste noi procesoare. Primele device-uri vor ajunge la utilizatori in prima jumatate a acestui an.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: intel mwc 2015 Intel Atom X3 Intel Atom X5 intel Atom X7
spacer
Opiniile cititorilor
spacer