Lenovo retrage bateriile de pe anumite modele ThinkPad

de Andrei Rahmanov | 15 august 2009

Lenovo a anuntat deja retragerea de pe piata pentru un numar mare de baterii defecte de pe notebookurile din seriile ThinkPad T60, T61, R60, R61, X60 si X6. 

Bateriile defecte au in primul rand o durata de viata foarte scurta, plus defectiuni afisate prin mesaje de tipul "defectiuni ireparabile” sau “bateria nu se poate incarca".

Lenovo sustine ca defectiunile acestor baterii nu prezinta nici un risc de siguranta pentru utilizatorii notebookurilor echipate cu ele. Mai mult, a pus la dispozitia posesorilor de notebookuri din seriile enumerate mai sus un soft de diagnostic downloadabil gratuit prin care acestia pot vedea daca sunt eligibili pentru inlocuirea gratuita a bateriei de catre Lenovo.

Exista si informatii neoficiale din partea producatoriilor de baterii care sustin ca e putin probabil ca defectiunile raportate in cazul de fata sa se datoreze vreunui defect de constructie al bateriilor.

O mare parte din bateriile de laptopuri si notebookuri sunt furnizate pentru multi producatori de catre Sony, dar despre provenienta bateriilor cu probleme nu se stie decat ca nu sunt facute de vreo firma taiwaneza.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google