Lenovo, principalul candidat pentru preluarea diviziei PC a HP

de Radu Eftimie | 22 august 2011

Lenovo, compania chineza care a cumparat in 2005 divizia PC a IBM, ar putea repeta strategia. De aceasta data, tinta este Hewlett Packard, companie care vrea sa renunte la productia de computere personale, scrie Bloomberg.

Potrivit Credit Suisse Group AG, divizia de PC-uri a HP valoreaza aproximativ 12 miliarde de dolari. Daca Lenovo isi va pune ideile in practica (sau o alta companie mare va incheia tranzactia), vom asista la o preluare gigant ca valoare.

Daca intelegerea se va parafa, va fi a doua preluare de miliarde a acestei veri (prima fiind preluarea de Google a diviziei Motorola Mobility).

Lenovo, principalul candidat pentru preluarea diviziei PC a HP

O tranzactie similara a avut ca actor principal tot Hewlett Packard, in 2002, doar ca atunci grupul cumpara, nu vindea: este vorba despre achizitia Compaq Computer Corp. Pe langa Lenovo, in industria de profil se mai zvoneste ca si Samsung ar fi interesata de preluarea diviziei HP.

Totusi, pentru Lenovo, miza preluarii este mult mai mare pentru ca aproape si-ar dubla cota de vanzari la nivel mondial. Deocamdata, atat purtatorul de cuvant al Lenovo, cat si cel al sud-coreenilor de la Samsung, au refuzat sa comenteze pe marginea subiectului.

Interesant este faptul ca principalii competitori pentru divizia HP sunt - cel putin pe bursa zvonurilor - doua companii asiatice. Informatie utila celor care se intreaba unde se afla banii in aceste vremuri de depresie economica.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google