Laptop care boot-eaza intr-o secunda

de Mina Hutterer | 28 septembrie 2009

Unul dintre marile mituri ale IT-ului este reducerea la zero a timpului necesar boot-arii unui calculator. Pentru unii utilizatori, reducerea acestui timp de incarcare a sistemului de operare a devenit chiar o obsesie. Windows 7 se lauda cu un boot foarte rapid. Cu toate acestea, PC-urile si, mai ales, laptop-urile raman departe de performantele la pornire ale unui televizor, ale unui telefon sau ale unui MP3 player, de pilda.

Iata ca totusi se fac pasi catre acest "sfant graal": Phoenix Technologies a demonstrat cu ajutorul unui laptop Lenovo T400s echipat cu SSD si cu BIOS SecureCore Tiano ca timpul necesar tranzitiei de la "off" la incarcarea propriu-zisa a sistemului de operare a fost redus la 1 singura secunda. Un Windows 7 proaspat instalat s-a incarcat apoi si a afisat desktop-ul in 10 secunde. Totalul de 11 secunde poate fi considerat un adevarat record.

"Acesta este ceea ce Phoenix numeste PC 3.0, cu conectivitate instantanee imediat dupa pornire", a declarat Steve Jones, chief scientist Phoenix Technologies.

Pentru a avea acces mai rapid la PC dupa o perioada de lipsa de activitate, utilizatorii trebuie in prezent sa foloseasca optiuni de genul Sleep sau Hibernate.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google