Intel spune ca pana in 2015 telefonul va bate PC-ul

de Alex Hanea | 15 iulie 2009

Oficialii de la Intel cred ca viitorul procesor Moorestown va pune umarul la aparitia unei noi generatii de echipamente mobile care vor functiona mult mai bine in cea mai mare retea mondiala – internetul, si nu numai.Chandrasekher, senior vice-presedinte la Intel sustine ca mai mult de jumatate din cei care detin un echipament mobil capabil sa se conecteze la internet sunt nemultumiti de functionabilitatea si performanta acestuia.

Noul procesor Moorestown a fost prezentat in cadrul unei expozitii prin intermediul unui prototip de telefon mobil. Cei de la Intel au putut demonstra astfel ca procesorul Moorestown permite redarea imaginilor video in format HD in direct pe internet, poate rula fara probleme Quake Open Arena sau poate indeplini chiar mai multe sarcini in acelasi timp fara intreruperi deranjante.

Aparatele care vor include procesorul tocmai lansat de Intel vor beneficia si de o reducere enorma a consumului de energie. De exemplu, echipamentele dotate cu procesor Moorestown vor putea reda peste 100 de ore de muzica la o singura incarcara spre deosebire de terminalele actuale care pot functiona pana la maximum 10 ore.

Pe langa performantele evidente ale noului procesor, producatorii de la Intel promit ca acesta se va descurca fara probleme si in web-ul anului 2015. “Internetul este viu, este mai viu decat orice creatura cu celule organice ce traieste pe Terra. Este o entitate care traieste si respira”, spune Chandrasekher. Acesta a mai explicat ca desi sunt peste un miliard de URL-uri, site-urile de retele sociale sau de streaming video sunt cele care sunt responsabile de extraordinara expansiune a internetului si, evident, acestea vor fi din ce in ce mai dezvoltate, deci vom avea nevoie de echipamente tot mai mici si mai puternice pentru a face fata dezvoltarii.

Intel estimeaza pana in 2015 va avea peste un miliard de procesoare Moorestown “conectate” la internet.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google