Intel quad core pentru utilizatori individuali

de Vasile Damian | 11 ianuarie 2007

Intel Corporation a lansat pe piata alte trei versiuni de procesoare Quad-Core, inclusiv primul procesor cu numele de brand Intel Core 2 Quad, marcand astfel extinderea ofertei de PC-uri bazate pe procesoare quad-core catre segmentul utilizatorilor individuali. La ora actuala, Intel pune la dispozitie noua versiuni de procesoare quad-core pentru desktop-uri si servere.
Procesorul Intel Core 2 Quad ofera patru unitati de procesare in fiecare PC, asigurand capacitatea de raspuns si nivelul de performanta necesare rularii aplicatiilor multimedia actuale, din ce in ce mai solicitante pentru resursele calculatorului. Acest procesor este disponibil prin reteaua de parteneri Intel.
De asemenea, Intel a anuntat lansarea a doua noi versiuni de procesoare quad-core pentru servere single-socket. Noile produse continua seria lansarilor de procesoare revolutionare din familia Intel Core 2 Duo si Quad-Core, care cuprinde alte 29 de procesoare Dual si Quad-Core, adresate segmentelor desktop, notebook si servere.
Noul procesor Intel Core 2 Quad Q6600 (la 2.4GHz) a fost anuntat in cadrul Consumer Electronics Show 2007, din Las Vegas. La ora actuala, procesorul este disponibil la pretul de 851 USD, in pachete de cate o mie de unitati. Alte procesoare Quad-Core Intel Xeon sunt: Quad-Core Intel Xeon X3220 (la 2.4GHz) – 851 USD si Quad-Core Intel Xeon X3210 (la 2.13GHz) – 690 USD.

Sursa: Intel

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google