Intel prezinta Intel Xeon 5600 si Intel Xeon 7500

de Alex Hanea | 15 aprilie 2010

Intel a prezentat in Romania noile familii de procesoare pentru segmentul serverelor, Intel Xeon 5600 si Intel Xeon 7500, la scurt timp dupa  lansarea oficiala la nivel international. Noile procesoare se gasesc deja pe piata locala in oferta distribuitorilor ELKOTech si Logicom, precum si in sistemele integratorilor Fujitsu, Maguay si ProSys.

Procesoarele din seria Intel Xeon 5600 sunt primele chip-uri pentru servere si statii de lucru bazate pe noul proces revolutionar pe 32 nanometri (nm), care utilizeaza a doua generatie Intel de tranzistori cu poarta de metal si constanta dielectrica ridicata, pentru a mari viteza si a diminua consumul de energie. Noile procesoare Intel suporta pana la sase nuclee pe fiecare procesor si ofera un nivel de performanta cu pana la 60% mai mare comparativ cu procesoarele din seria Intel Xeon 5500 pe 45 nm. In plus, centrele de date pot sa inlocuiasca 15 servere single-core cu unul singur si sa obtina astfel un profit din investitie dupa doar cinci luni. Centrele de date ce vor integra procesoare Xeon 5600 vor beneficia si de performante sporite in materie de consum energetic.


Scalabile de la doua  la 256-socket-uri, noile procesoare Intel Xeon 7500 au o performanta medie de trei ori mai mare comparativ cu seria existenta Xeon 7400, teste realizate cu ajutorul unor benchmark-uri importante, si sunt echipate cu peste 20 noi caracteristici de fiabilitate. Impreuna, caracteristicile de performanta, fiabilitate si beneficiile de cost ale procesorului Xeon 7500 vor reprezenta un adevarat catalizator pentru trecerea de la sisteme proprietare la servere standard bazate pe procesoare Intel. Aceste noi capabilitati permit managerilor de IT sa inlocuiasca pana la 20 de servere mai vechi, single-core, 4-socket, cu un singur server cu Intel Xeon Seria 7500, in conditiile in care nivelul de performanta se mentine constant. In acelasi timp se reduc cu pana la 92% costurile pentru energie, obtinandu-se un profit din aceasta investitie in decurs de numai un an.

Recorduri mondiale

Procesoarele Intel Xeon 5600 completeaza premiile obtinute de seria anterioara, Intel Xeon 5500, stabilind 12 noi recorduri mondiale pentru servere si statii de lucru cu doua socket-uri. Noile procesoare, ce ofera o performanta deosebita si au un consum energetic redus, au stabilit un nou record SPECpower_ssj2008, atat pentru un server single-node cat si pentru unul multi-node.

De asemenea, procesoarele Intel Xeon 7500 reprezinta in termeni de performanta cel mai mare salt tehnologic din istoria familiei Xeon, chip-ul fiind in medie de trei ori mai rapid in testele unor benchmark-uri, stabilind 20 de noi recorduri mondiale, inclusiv rezultate deosebite obtinute de Cisco, Dell, Fujitsu, IBM, NEC si SGI.

Detalii despre produse

Versiunea cu patru nuclee si frecventa optimizata a seriei Intel Xeon 5600 ajunge la 3.46 GHz, in timp ce varianta cu sase nuclee ajunge la 3.33 GHz, ambele avand un TDP de 130 wati. Versiunile avansate cu sase nuclee ajung pana la 2.93 GHz, TDP de 95 wati, iar procesorul standard cu patru nuclee ajunge la 2.66 GHz, TDP de 80 wati. Versiunile cu un consum redus de energie ale acestui procesor vor avea TDP-uri de 60, respectiv 40W si vor dispune de sase, respectiv patru nuclee.

Procesoarele din seria Intel Xeon 7500 suporta pana la opt core-uri integrate si 16 thread-uri, si pot scala pana la 32 core-uri si 64 thread-uri per platforma 4-socket sau 64 de core-uri cu 128 thread-uri per platforma 8-socket. Sunt disponibile cu frecvente de pana la 2.66 GHz, si 24 MB de memorie Intel Smart Cache, patru link-uri Intel QPI si tehnologie Intel Turbo Boost.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google