Intel pariaza pe tabletele Android in 2011

de Cristina Enescu | 21 aprilie 2011

Pana in prezent, Intel a dominat industria de desktopuri si notebook-uri. Succesul nu s-a transferat insa si pe piata dispozitivelor mobile, precum tablete si smartphone-uri, unde predomina arhitectura ARM.

Dar ca lucrurile sunt pe cale sa se schimbe. CEO-ul companiei, Paul Otellini, a declarat ca au primit codul sursa pentru Android 3.0 Honeycomb, iar in prezent se lucreaza la portarea sistemului de operare pe arhitectura x86.

Si daca ar fi sa ii dam crezare lui Otellini, avem sanse sa vedem o tableta Android 3.0 care sa ruleze pe sistemele x86 chiar in luna mai.

Intel nu a reusit sa se impuna pana acum pe piata mobila din cauza consumului prea mare de energie. Cipseturile ARM s-au focusat de la inceput pe consumul redus de energie, in vreme ce arhitectura x86 a avut o cu totul alta directie.

Compania a reusit totusi sa isi imbunatateasca consumul de energie odata cu seria de procesoare Atom, lansata in 2009.

Intel si-a facut deja debutul pe piata tabletelor saptamana trecuta, cand a lansat oficial gama de procesoare Oak Trail. Noile microcipuri ofera suport atat pentru Windows 7, Android si MeeGo, cat si pentru viitorul OS de la Google.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google