Intel contesta amenda de 1,45 miliarde de dolari primita de la UE

de Catalin Calciu | 16 septembrie 2009

Cunoastem deja incidentele destul de dure in care au fost implicate doua mari companii, Intel si Microsoft pe de-o parte si autoritatile europene pe de alta, si una din cele mai mari amenzi a fost cea primita de catre Intel, care din partea UE a primit o amenda de nu mai putin de 1,45 miliarde de dolari pentru violarea legilor antitrust.


In concret, Intel au fost acuzati de autoritatile europene ca au facut abuz de pozitia lor dominanta pe piata pentru a inlatura concurenta celor de la AMD, intre anii 2002 si 2007, principala lor metoda fiind vanzarea foarte ieftina a procesoarelor catre producatorii de PC-uri.


In acest moment, Intel au facut apel la aceasta decizie spunand ca nu exista suficiente dovezi in sprijinul amenzii, prin care sa se arate ca AMD a suferit daune “substantiale si imediate” in urma actiunilor lor.


Intel nu sunt la prima abatere de acest gen, ei avand deja probleme pana acum cu autoritatile din Japonia si Coreea de Sud, in SUA fiind in aceste momente in plina verificare, si acum ramane de vazut ce rezultat va avea contestatia lor privitoare la amenda si la cuantumul ei.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google