Intel Quark, cel mai nou SoC al companiei, este destinat gadgeturilor portabile

de Liviu Petrescu | 11 septembrie 2013

Intel a prezentat noul Quark in cadrul conferintei anuale Intel Developer Forum din San Francisco. Create pentru gadgeturile-accesorii si pentru transformarea electronicelor obisnuite in gadgeturi inteligente, noul cip include nuclee la o cincime din marimea celor Atom, care consuma doar o zecime din energia necesara nucleelor mai vechi.

Noul sistem-on-a-chip Intel ar putea fi o amenintare pentru un segment de piata dominat in prezent de ARM. Intel a anuntat ca Quark poate fi licentiat altor producatori, dupa modelul colaborarii dintre ARM si cei mai mari producatori de gadgeturi mobile, printre care se numara Apple si Samsung.

Cumparati de la eMAG procesoare de ultima generatie Intel

Intel Quark

Intel Quark X1000 are o dimensiune foarte redusa si consum de energie mic, fiind ideal pentru gadgeturi-accesorii, in conditiile in care Intel a anuntat ca va produce si placi miniaturizate pentru procesor si software care sa-i ajute pe producatori sa utilizeze la maxim potentialul noului SoC.

Compania nu va produce insa gadgeturi cu noul cip, care ar putea fi insa foarte atragator pentru producatorii de ceasuri inteligente si alte gadgeturi mici. Noul cip Intel Quark X1000 va intra in productia in serie abia in 2014.

Sursa: The Verge

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: intel quark X1000 procesor intel quark soc intel quark
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google