Intel: Preturile device-urilor touchscreen cu Windows 8 vor scadea la 200 de dolari

de Redactia Hit | 17 aprilie 2013

Paul Otellini, CEO-ul Intel, este sigur ca noile procesoare ale companiei, care vor fi lansate la sfarsitul acestui an, nu vor fi doar eficiente ci si mult mai ieftine decat generatia actuala, iar acest aspect va duce si la scaderea preturilor device-urilor finale cu touchscreen si Windows 8.

Bay Trail, generatia urmatoare de procesoare pentru laptopuri si alte dispozitive mobile, reprezinta, conform declaratiilor celor de la Intel, o redesenare totala a micro arhitecturii Atom. "Bay Trail va fi un produs extraordinar in segmentul de piata din care face parte si va putea furniza o performanta uimitoare in comparatie cu ceea ce propune concurenta", a declarat si Stacy Smith, CFO al Intel.

Potrivit executivilor companiei americane, Bay Trail va aduce pretul device-urilor mobile dotate cu touchscreen si care ruleaza Windows 8 (laptopuri si tablete) la un nivel de 200 de dolari. Daca estimarea sefilor de la Intel se confirma, vom asista, intr-adevar, la o impulsionare reala a vanzarilor de calculatoare de acest tip, dar si la o rata mai mare de interes pentru sistemul de operare al Microsoft, Windows 8, care este in egala masura apreciat si contestat de utilizatori.

Concurenta Intel pe segmentul de piata al tabletelor este reprezentata Qualcomm si Nvidia, respectiv de arhitectura ARM, care ofera preturi cuprinse intre 200 si 300 de dolari.

Paul Otellini a reafirmat ca si pretul ultrabook-urilor care se vor baza pe noile procesoare Haswell va scadea la 499 de dolari.

Sursa: Cnet

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: intel bay trail preturi bay trail ultrabook pret scazut paul otellini intel
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google